Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 30 Ιουνίου 2022

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα αντιπροσωπείας από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε γεωργιανή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γεωργίας – Ελλάδας κ. Givi Mikanadze, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και μέλος της ΚΟΦ Γεωργίας – Ελλάδας κ. Nikoloz Samkharadze και το Μέλος της ΚΟΦ Γεωργίας – Ελλάδας κ. Alexandre Rakviashvili, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας – Γεωργίας κ. Δημητρίου Κούβελα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε 28 - 30 Ιουνίου 2022, η γεωργιανή αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Καιρίδη, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας κ. Δημήτριο Κούβελα και  τον Γραμματέα κ. Ιωάννη Δελή και με αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων αποτελούμενη από  τον Πρόεδρό της κ. Βασίλειο Διγαλάκη, τη Γραμματέα κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου και τα μέλη της κ. Ιωάννη Αμανατίδη  και κ. Μαρία Αθανασίου. Είχε επίσης συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, και τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής  κ. Στέφανο Γκίκα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτών ήταν η διαδικασία ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, το έντονο ενδιαφέρον της για  ένταξή  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς  και η στήριξη που έχει δείξει στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται τις συνέπειες της Ρωσικής εισβολής.

Οι Γεωργιανοί βουλευτές ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους, με ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο.          

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ