Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 6 Ιουλίου 2022

Επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Μολδαβίας

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε Μολδαβική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Μολδαβίας – Ελλάδας κα Larisa Novac, και το Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Μολδαβίας-Ελλάδας  κ. Sergiu Lazarencu, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας – Μολδαβίας  κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε 4-6 Ιουλίου 2022, η Μολδαβική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Βασίλειο Διγαλάκη, και με αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αποτελούμενη από  τον Αντιπρόεδρο της κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και τα μέλη της Ανδρέα Kουτσούμπα, Θεοδώρα Τζάκρη, Ανδρέα Λοβέρδο και Σοφία Σακοράφα.

Η Μολδαβική αντιπροσωπεία είχε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννη Σμυρλή και με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτών ήταν το έντονο ενδιαφέρον της Μολδαβίας για  την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενίσχυση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων  σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός καθώς και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και οι προσφυγικές ροές που προκύπτουν.

Οι Μολδαβοί βουλευτές ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους, με ξενάγηση στο Μουσείο και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ