Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 7 Μαρτίου 2023

Συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ν. Αφρικής με την Πρέσβη της Ν. Αφρικής

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ν. Αφρικής κ. Γιάννη Λοβέρδου και της Πρέσβεως της Ν. Αφρικής κ. Β. Sisulu.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Γιάννης Λοβέρδος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με το νοτιοαφρικανικό έθνος, καθώς και στην οικονομική και κοινωνική συμβολή της ελληνικής ομογένειας στην Ν. Αφρική.

Η Πρέσβης  κ.  Β. Sisulu σημείωσε τη βελτίωση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, καθώς και την αξιοποίηση των ευκαιριών που αναδύονται στη χώρα της Ν. Αφρικής. Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς στην εμβληματική φυσιογνωμία του ομογενή Γ. Μπίζου, προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε η κεντρική  πλατεία της γενέτειράς  του στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας.

Δόθηκε επίσης έμφαση στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια στην Πρετόρια, ως ενδεικτική για περαιτέρω ανανέωση των διμερών σχέσεων.

Και τα δύο μέρη υποστήριξαν το όφελος που θα προκύψει από μελλοντική ανταλλαγή επισκέψεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ