Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ταϊλάνδης με τον νέο Πρέσβη τη Ταϊλάνδης στην Αθήνα

Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων παραδοσιακής φιλίας και εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την Ταϊλάνδη, επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ταϊλάνδης, με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Βαγενά και του  νέου Πρέσβη της Ταϊλάνδης στην Αθήνα κ. Attakarn Wongchanamas.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς η Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κυρία Αικατερίνη Μονογιού και το μέλος της κ. Ιωάννης-Μιχαήλ Λοβέρδος.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε η εξέχουσα σημασία της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, μέσω συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας,   στον επενδυτικό τομέα, στην Πράσινη Ανάπτυξη και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας .

Δεδομένου ότι η οικονομία της Ταϊλάνδης στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη βιομηχανία του τουρισμού, η χώρα έχει προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα  προκειμένου να δεχθεί πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο, όπως τόνισε ο Πρέσβης.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για ανταλλαγή επισκέψεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ