Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας με την Πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα

Η υπάρχουσα ισχυρή βάση φιλίας και οι ιδιαίτερα καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κούβας επιβεβαιώθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Κούβας, με Πρόεδρο τον κ. Διονύση Ακτύπη, και στην Πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα, κυρία Zelmys Maria Dominguez Cortina.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας κ. Ιωάννης Γκιόκας και τα μέλη της κ.κ. Ειρήνη Κασιμάτη, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Νικόλαος Συρμαλένιος και Μαρία Απατζίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε στις δύο πλευρές η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και διερεύνησης για την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε πολιτιστικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή θέση που κατέχει η Κούβα στον ιατρικό, φαρμακευτικό και βιοτεχνολογικό τομέα, απόδειξη του οποίου αποτελεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω εμβολίων εγχώριας παραγωγής που διατίθενται και για εξαγωγές, όπου υπάρξει ζήτηση, και κατόπιν αδείας που αναμένεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αξιοσημείωτο επιπλέον είναι το γεγονός ότι η Κούβα, εν μέσω πανδημίας και εμπορικού αποκλεισμού,  επέδειξε τεράστια αλληλεγγύη και ανθρωπισμό προς άλλους πληγέντες από την πανδημία λαούς, αποστέλλοντας εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η Κούβα προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης.

Επίσης, υπογραμμίστηκε η πάγια θέση της Ελλάδας υπέρ της άρσης του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού της Κούβας.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ