Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κ. Matthew Lodge.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, σχέσεις με σημαντική ιστορική διάσταση, από τον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μέχρι τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Οι δύο πλευρές είχαν μια εκτεταμένη συζήτηση για τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό, το Κυπριακό ζήτημα, αλλά και ευρύτερα για τα προβλήματα της εφαρμογής του Δικαίου της Θάλασσας.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στο κρίσιμο διάστημα της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στο θέμα της επανεξέτασης των διδάκτρων για σπουδές Ελλήνων φοιτητών στη Βρετανία.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε κοινή παραδοχή ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασίλειου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο υποβάθμιση των σχέσεών του με την Ελλάδα, αλλά, αντίθετα, μια ευκαιρία για στενότερες, βαθύτερες και ειλικρινέστερες διμερείς σχέσεις, δεδομένης μάλιστα και της πολυάριθμης ελληνικής παροικίας που ζει και δραστηριοποιείται στη φίλη χώρα.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ