Οργάνωση & Λειτουργία : Προεδρείο

Βασίλειος - Νικόλαος Αναστασίου ΥψηλάντηςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλειος - Νικόλαος Αναστασίου Υψηλάντης

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
ypsilaw@otenet.gr
Διεύθυνση:

Ρόδος, Γ. Σεφέρη 80, Τ.Κ. 85100, τηλ: 22410 60021, 22410 37632, FAX: 22410 37821

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ο Bασίλειος Νικόλαος Α. Yψηλάντης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 25 Σεπτεμβρίου 1962 , από πατέρα γεννημένο στην Κάλυμνο και μητέρα Συμαϊκής καταγωγής.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Παπαπαύλου και έχει δυο παιδιά τον Αναστάση – Παναγιώτη γεννημένο το 1996 και τον Αντώνη- Μιχαήλ το 1999.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την ιδιότητα του μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και διατηρεί, στη Ρόδο, δικηγορικό γραφείο.
Σπουδές:
Απεφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου.
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Κολλεγίου της Ευρώπης σε θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου στη Μπριζ- Βελγίου και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις εκλογές της 4ης.10.2009 είναι υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου και κατετάγη δεύτερος επιλαχών.
Εκλέγεται πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα στις εκλογές της 7ης.5.2012 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 πρώτος βουλευτής Δωδεκανήσου.
Εκλέγεται Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Σχέσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ινδονησίας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υπήρξε ιδρυτικό Μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου και επί δωδεκαετία Γενικός Γραμματέας και Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Διατέλεσε επίσης πρόεδρος της οικογενειακής εμπορικής και βιομηχανικής επιχείρησης «ΥΨΗΚΕΡΑΜ Α.Ε».
Ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συμμετείχε στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου Ρόδου.
Το 2006 τίθεται επικεφαλής της ανεξάρτητης νομαρχιακής παράταξης «Δωδεκανησιακή Ενωτική Κίνηση» (ΔΩΔ.Ε.Κ) και είναι υποψήφιος Νομάρχης Δωδεκανήσου. Κατά την περίοδο 2006-2010 είναι ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου και μέλος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε).
Έχει συγγράψει μελέτες και άρθρα επιστημονικού και Δωδεκανησιακού ενδιαφέροντος που έχουν δημοσιευθεί.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ