Ενημέρωση

Το Θέμα της Ημέρας

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η Βουλή των Ελλήνων τιμά τη μνήμη του

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος υπήρξε από τους πρωταγωνιστές και συνδιαμορφωτές της μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας σφραγίζοντάς την με το προσωπικό του πολιτικό στίγμα. Διετέλεσε Πρωθυπουργός της χώρας από τις 11 Απριλίου 1990 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993 και έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου 2017, σε ηλικία 99 χρόνων, ύστερα από μια μακρά και πολυτάραχη διαδρομή στη δημόσια ζωή του τόπου.

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου συγκλήθηκε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση -πολιτικό μνημόσυνο στον εκλιπόντα- σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε κατεξοχήν κοινοβουλευτικός άνδρας, αφού θήτευσε στα έδρανα του Κοινοβουλίου περισσότερο από μισόν αιώνα. Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής Χανίων το 1946, σε ηλικία 28 χρόνων. Τελευταίως, εξελέγη βουλευτής το 2004 σε ηλικία 86 χρόνων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=fLG9mSvq7w8

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.parliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=d3ea5cfa-7b2a-438c-957c-a78b00d8e28cΘέσεις ΚομμάτωνΕπιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ