Ενημέρωση

Σήμερα στη Βουλή

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

25.01.2023

1. Ώρα 9.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση επί αιτήσεως άρσεως ασυλίας Βουλευτή, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
 
2. Ώρα 11.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Διεθνής Εμπορική Διαιτησία - Ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» (4η συνεδρίαση - β΄ ανάγνωση).
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Άγγελος Τσιγκρής και Σουλτάνα Ελευθεριάδου.
 
3. Ώρα 11.30΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)
Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Εκλογή Προεδρείου.
 
4. Ώρα 12.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση των μελών της Επιτροπής με μέλη της Επιτροπής  Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
 
5. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Βιώσιμη μόδα: "Πράσινα μοντέλα" παραγωγής.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Ευάγγελος Καραμίτζιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), Νίκος Χιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.ΑΝ., Ευριπίδης Δοντάς, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), Βασίλειος Μασσέλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Ορσαλία Παρθένη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας, Βασίλης Ζούλιας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας και Γαλάτεια Λασκαράκη, Διευθύντρια του Marie Claire Greece.
Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι κ.κ.: Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), Στέφανος Κομνηνός, Ειδικός Επιστήμονας - Σύμβουλος Διοίκησης ΒΕΑ και Δρ. Έφη Τριτοπούλου, Υπεύθυνη του έργου Uptextile και Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ).
 
6. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Νικόλαος Μανωλάκος και  Γεώργιος Τσίπρας.

 
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ