Ενημέρωση

Σήμερα στη Βουλή

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

25.05.2022

1. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η Ειδική  Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης – τα επόμενα βήματα».
Ομιλητές θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα  Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων, κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της  Πολιτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και εθνικός αντιπρόσωπος των Ελλήνων Πολιτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Καθηγητής, κ. Γεώργιος Παγουλάτος, καθώς και οι βουλευτές - μέλη της αντιπροσωπείας της Β.τ.Ε στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, κ.κ. Δημήτρης Καιρίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Μπουρνούς και Γιώργος Παπανδρέου.
 
2. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η Ειδική  Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση επί των Εκθέσεων Πεπραγμένων, ετών 2020 και 2021, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ακρόαση της Προέδρου αυτής, κυρίας Βασιλικής Λαζαράκου.
 
3. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Παρουσίαση του «Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα» του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν η κυρία Αθηνά Δεσύπρη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη και οι κ.κ.  Άγις Δ. Τσουρός, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Πρώην Διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και Ευεξία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) Ευρώπης και Γιώργος Χρούσος, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
4. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η Ειδική  Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Φώκαιας «ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και τον Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ», με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν: α) εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Φώκαιας «ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» η κυρία Ζαχαρώ Φρατζέσκου, Πρόεδρος, η κυρία Χρυσούλα Ραφτοπούλου, Γενική Γραμματέας και η κυρία Μαρία Σαρρή, Ταμίας  και β) εκ μέρους του Συλλόγου Μικρασιατών Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ» ο κ. Αντώνιος Μουράτογλου, Πρόεδρος, η κυρία Ιωάννα Διαμαντή, Αντιπρόεδρος, η κυρία Μαρία Κουρατζόγλου, Γραμματέας και ο κ. Ιωάννης Γκουράνης, Ταμίας.
Τη συνεδρίαση θα παρακολουθήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης και άλλα μέλη των προαναφερόμενων συλλόγων.                             
 
5. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ιωάννης – Μιχαήλ (Γιάννης) Λοβέρδος και Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός.
 
6. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η Ειδική  Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Νέες τεχνολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος. Ειδικότερο ζήτημα η πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν: α) μέσω τηλεδιάσκεψης οι κ.κ.  Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και Μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, Alessia Rotta, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Περιβάλλον, την  Επικράτεια και τα Δημόσια Έργα της Βουλής των Αντιπροσώπων του Ιταλικού Κοινοβουλίου,  Θωμάς Σκορδάς, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CONNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Χαράλαμπος Τσιτλακίδης, Στέλεχος του σχεδιασμού πολιτικών και επιχειρησιακών αρχιτεκτονικών της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CONNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και β) με φυσική παρουσία οι κ.κ. Αθανάσιος Στάβερης Πολυκαλάς, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Rodrigo Da Costa, Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διαστημικό πρόγραμμα (EUSPA), Annalisa Donati, Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Δορυφορικών Εφαρμογών για τους τελικούς χρήστες (Eurisy), Εμμανουήλ Πλειώνης, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Χριστίνα Γιαννόπαπα, Διευθύντρια του Γραφείου του Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διαστημικό πρόγραμμα (EUSPA). 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ