Ομιλίες Προέδρου Βουλής
Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων
Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υποψήφιων χωρών, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, στις 3 και 4 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε.
Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης την Πέμπτη, 3 Απριλίου, στις 9.45΄, μετά το καλωσόρισμα των ξένων αντιπροσωπειών από τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής ¶μυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κάρολο Παπούλια. Την ίδια μέρα στις 10.00΄, θα μιλήσει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου για το ρόλο της Ευρώπης στο σύγχρονο κόσμο.
Στη Διάσκεψη θα παρέμβουν ο κ. Alberto Navarro, αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης - Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την ΚΕΠΠΑ κ. Javier Solana, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής κ. Λουκάς Τσούκαλης και ο Διευθυντής Ερευνών του Ιδρύματος κ. Αθανάσιος Ντόκος.
Επιστροφή