Ενημέρωση

Ιούλιος 2007

"Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων της Μεταπολίτευσης"

Η Βουλή των Ελλήνων διοργάνωσε το 2007  έκθεση προκειμένου να παρουσιάσει τους Πρωθυπουργούς και τους Προέδρους της Βουλής της Μεταπολίτευσης, που δεν ζουν πλέον, οι οποίοι συνέβαλαν με το έργο τους στην εδραίωση και ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

Η Έκθεση αναφέρεται στους πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη και Ανδρέα Παπανδρέου και τους Προέδρους της Βουλής Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, Δημήτριο Παπασπύρου, Ιωάννη Αλευρά και Αθανάσιο Τσαλδάρη. Μέσα από επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, χειρόγραφα και έντυπα τεκμήρια και προσωπικά αντικείμενα αναδεικνύονται πτυχές της δράσης και της προσωπικότητάς τους και αποτυπώνεται το πνεύμα της εποχής. Η Έκθεση δεν αναφέρεται στον πρωθυπουργό της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ξενοφώντα Ζολώτα, καθώς όλα τα σχετικά τεκμήρια έχουν παραχωρηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου και εκτίθενται.

Η Έκθεση, που έχει μόνιμο χαρακτήρα, φιλοξενείται στο Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, στην Αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου», και λειτουργεί Σάββατο - Κυριακή & επίσημες αργίες 10.00 - 20.00
Επιστροφή