Ενημέρωση

Εκθέσεις

Η Βουλή των Ελλήνων, στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με τους πολίτες και κυρίως με τους νέους, διοργανώνει από το 1994 εκθέσεις στο Μέγαρο της Βουλής με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών επετείων ή για να τιμήσει μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνισμού. Με τις εκθέσεις αυτές, η Βουλή των Ελλήνων συμβάλλει σημαντικά στην εμβάθυνση της ιστορικής παιδείας των πολιτών και τη διαμόρφωση κριτικής στάσης απέναντι στο παρελθόν και το παρόν.

Καθημερινά λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή)

Επίσης, οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΗ κ.λπ.) μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στη Βουλή επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 210 3735247 και 210 3735245.

 

 

 

1994

"Έτος Κοινοβουλευτικής μνήμης"

 

Η Βουλή των Ελλήνων, με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ψήφιση του πρώτου Συντάγματος του νεοελληνικού κράτους, χαρακτήρισε το 1994 "Έτος Κοινοβουλευτικής μνήμης" και διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων με κορυφαίο γεγονός την "Έκθεση Ιστορικών Αντικειμένων της Νεώτερης Ελλάδας" στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.

 
Το πλούσιο έντυπο και εικαστικό υλικό της έκθεσης, πρωτότυπα συνταγματικά κείμενα, εφημερίδες, χειρόγραφα και αντικείμενα μας θύμισαν τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ