Ενημέρωση

Εκθέσεις

Η Βουλή των Ελλήνων, στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με τους πολίτες και κυρίως με τους νέους, διοργανώνει από το 1994 εκθέσεις στο Μέγαρο της Βουλής με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών επετείων ή για να τιμήσει μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνισμού. Με τις εκθέσεις αυτές, η Βουλή των Ελλήνων συμβάλλει σημαντικά στην εμβάθυνση της ιστορικής παιδείας των πολιτών και τη διαμόρφωση κριτικής στάσης απέναντι στο παρελθόν και το παρόν.

Καθημερινά λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή)

Επίσης, οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΗ κ.λπ.) μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στη Βουλή επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 210 3735247 και 210 3735245.

 

 

 

1996

"Κύπρος: 9.000 χρόνια πολιτισμού"

Το 1996, η Βουλή των Ελλήνων παρουσίασε στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου έκθεση με αντιπροσωπευτικά δείγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Αντικείμενα της Αρχαϊκής, κλασικής, μεσαιωνικής, αλλά και της σύγχρονης εποχής, κατέδειξαν στην έκθεση αυτή την αδιαίρετη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού στην κυπριακή πολιτισμική παράδοση. 
Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ