Ενημέρωση

Εκθέσεις

Η Βουλή των Ελλήνων, στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με τους πολίτες και κυρίως με τους νέους, διοργανώνει από το 1994 εκθέσεις στο Μέγαρο της Βουλής με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών επετείων ή για να τιμήσει μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνισμού. Με τις εκθέσεις αυτές, η Βουλή των Ελλήνων συμβάλλει σημαντικά στην εμβάθυνση της ιστορικής παιδείας των πολιτών και τη διαμόρφωση κριτικής στάσης απέναντι στο παρελθόν και το παρόν.

Καθημερινά λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή)

Επίσης, οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΗ κ.λπ.) μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στη Βουλή επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 210 3735247 και 210 3735245.

 

 

 

Νοέμβριος 2018

Στενή κι’ αδιάβατος, τραχεία η οδός. Νίκος Πλουμπίδης 1902 – 1954

 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη», τιμά τη μνήμη του Νίκου Πλουμπίδη και φιλοξενεί έκθεση με τίτλο  Στενή κι αδιάβατος, τραχεία η οδός. Νίκος Πλουμπίδης 1902 -1954.

Ο Νίκος Πλουμπίδης υπήρξε μία από τις πιο ηρωικές και ταυτόχρονα τραγικές μορφές του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Από τα πρώτα χρόνια της συνδικαλιστικής  του δράσης η ζωή του συνδέθηκε άμεσα με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της Αριστεράς. Ήταν δάσκαλος, συνδικαλιστής, αντιστασιακός, ηγετικό στέλεχος και καθοδηγητής και ανέπτυξε την οργανωτική του δράση για πολλά χρόνια υπό το καθεστώς παρανομίας.

Οι πτυχές της ζωής και του έργου του Νίκου Πλουμπίδη, αναδεικνύονται μέσα από τις ποικίλες και συχνά παράλληλες εκφάνσεις τους, παρουσιάζοντας, ταυτόχρονα, την καθοριστική συμβολή του στην επάνοδο της Αριστεράς στον Κοινοβουλευτισμό, τα γεγονότα της σύλληψης και καταδίκης του, καθώς και τα πρόσωπα που σημάδεψαν τον βίο του.

Οι άξονες αυτοί συνθέτουν τις οκτώ ενότητες της έκθεσης, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ποικίλα τεκμήρια της περιόδου και προσωπικά αντικείμενα του Νίκου Πλουμπίδη.

 

Στενή κι αδιάβατος, τραχεία η οδός. Νίκος Πλουμπίδης 1902 -1954

 

Χώρος εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων 

Αμαλίας 22 -24 (είσοδος από οδό Σουρή)

 

Διάρκεια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου 2018 - 17 Φεβρουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 10.00 – 19.00

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ