Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 20 Μαΐου 2022

Συνάντηση μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Μολδαβίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών & Ευρωπαϊκής Ένταξης της Μολδαβίας

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών & Ευρωπαϊκής Ένταξης της Μολδαβίας, κ. Veaceslav DOBÎNDĂ, πραγματοποίησε σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής  και μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας, κ. Σάββας Χιονίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της εισβολής στην Ουκρανία και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη γειτονική Μολδαβία  από το τεράστιο προσφυγικό κύμα που προέκυψε.

Αναφορικά με τις  σχέσεις των δύο χωρών, επιβεβαιώθηκαν οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που μας συνδέουν και τονίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών σε τομείς όπως φαρμακευτικά είδη, υποδομές, υψηλή τεχνολογία και κατασκευές.

Τέλος εκφράστηκε ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, ενώ ο Μολδαβός Υφυπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας.

 

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ