Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 12 Απριλίου 2022

Συνάντηση του Γραμματέα της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών με τον Πρόεδρο του κόμματος CSV Λουξεμβούργου

Ο Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λουξεμβούργου, κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Claude Wiseler, βουλευτή του κοινοβουλίου του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του κόμματος CSV και την κυρία Isabel Wiseler – Lima, ευρωβουλευτή, συντονίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι η εισβολή της Ρωσίας θέτει υπό αμφισβήτηση θεμελιώδεις έννοιες του διεθνούς δικαίου. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα από την αρχή καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και εξέφρασε την ετοιμότητα της  χώρας να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει υποδεχτεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, σημειώνοντας ότι ήδη πολλοί εξ’ αυτών, ανήλικοι, παρακολουθούν μαθήματα σε ελληνικά σχολεία.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε τους κκ. Claude Wiseler και Isabel Wiseler – Lima για τη συνεργασία τους στη διαχείριση της μετανάστευσης και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την προθυμία τους να υποδεχτούν ασυνόδευτους ανηλίκους και δικαιούχους διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα ως απτή χειρονομία αλληλεγγύης. Όσον αφορά την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, παρά τη συνάντηση των Ηγετών των δύο χωρών, ο Έλληνας βουλευτής ανέφερε ότι η Τουρκία φαίνεται να καταφεύγει εκ νέου στις παράνομες και προκλητικές πρακτικές της στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριφορά που απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Ο κ. Claude Wiseler και η κα Isabel Wiseler – Lima εξέφρασαν με τη σειρά τους την ικανοποίησή τους για τις μακροπρόθεσμες σχέσεις, τις κοινές αξίες και αρχές που μοιράζονται οι δυο χώρες ως εταίροι της ΕΕ και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και την ελπίδα τους να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη στενή συνεργασία τους σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ