Δελτία Τύπου
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2018
Συνάντηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας με κουβανική αντιπροσωπεία
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, που επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, είχαν το προεδρείο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας και συγκεκριμένα οι βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Συρμαλένιος, Ειρήνη Κασιμάτη, Ιωάννης Γκιόκας και Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.
Την κουβανική αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο κ. Juan Carlos Marsan, αναπληρωτής υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ. Κούβας, και η κυρία Belkys Lay, υπεύθυνη για την Ελλάδα στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ. Κούβας, οι οποίοι συνοδεύονταν από την Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, κυρία Zelmys Maria Dominguez Cortina.
Κατά τη συζήτηση οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο λαών. Η κουβανική αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την πρόοδο των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης της Κούβας και ζήτησε τη στήριξη της Ελλάδας σε θέματα κουβανικού ενδιαφέροντος.
Επιστροφή