Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κίνας με κινεζική αντιπροσωπεία

Η εμβάθυνση κι η εντατικοποίηση της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του πολιτισμού, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κίνας, κ. Ιωάννη Τραγάκη, και του μέλους της Ομάδας Φιλίας, κ. Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη, με εξαμελή κινεζική αντιπροσωπεία της επαρχίας Sichuan.

Ο κ. Τραγάκης, αφού επισήμανε τους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στον ναυτιλιακό τομέα που αποτελεί μία από τις σύγχρονες επιτυχημένες πτυχές στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, όπως αποδείχθηκε, μεταξύ άλλων, και η συνεργασία με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.   

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα, ο κ. Τραγάκης σημείωσε ότι παρουσιάζει αξιόλογη δυναμική τα τελευταία χρόνια, καθώς παρατηρείται αύξηση των εκατέρωθεν επισκέψεων και δημιουργεί νέες προοπτικές προσέγγισης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχιση και περαιτέρω ενδυνάμωση των κοινοβουλευτικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ