Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ινδονησίας με τον νέο Πρέσβη της Ινδονησίας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ινδονησίας, κ. Κρίτωνας Αρσένης, συναντήθηκε στη Βουλή με τον νέο Πρέσβη της Ινδονησίας στην Αθήνα, κ. Bebeb Djundjunan.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορα πεδία, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας υπογράμμισε την ανάγκη η συνεργασία των δύο χωρών να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών τους, με στόχο την αποτροπή της φτωχοποίησης και τη μείωση των ανισοτήτων.

Ο κ. Αρσένης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη κοινών δράσεων στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας προς επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί παγκοσμίως για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, τη μείωση των ρύπων και την αποτροπή της παγκόσμιας αποδάσωσης.  Ο βουλευτής εστίασε στην πολιτική προστασίας των περιοχών χωρίς δρόμους,  που υιοθετήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, κατόπιν σχετικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, η οποία μάλιστα ενέταξε τις 8 πρώτες περιοχές στο συγκεκριμένο καθεστώς. Επίσης, σημειώθηκε η ανάγκη για μέριμνα με στόχο την ενεργειακή αυτονομία για κάθε πολίτη που θα επιφέρει και την προσδοκώμενη ελάφρυνση στις ενεργειακές ανάγκες της ίδιας της χώρας.

Ο Πρέσβης της Ινδονησίας εξέφρασε το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργασίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στην Ινδονησία, στα θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και ναυτιλίας.  Επιπλέον, επεσήμανε ότι η ελληνική στάση επί σημαντικών ζητημάτων, όπως η ρύθμιση θεμάτων υφαλοκρηπίδας, άπτονται του ενδιαφέροντος της ινδονησιακής πλευράς, ενώ πολύτιμη αποδεικνύεται η τεχνογνωσία σε ζητήματα ανάπτυξης της «γαλάζιας» οικονομίας. 

Συμπλήρωσε πως η Ινδονησία είναι η τρίτη παραγωγός καφέ χώρα παγκοσμίως, ενός προϊόντος που καταναλώνεται ευρέως στην χώρα μας.  Από την πλευρά του, ο κ Αρσένης αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο ως ένα υψηλής ποιότητας διατροφικό προϊόν, που μπορεί να εξαχθεί στην Ινδονησία αποφέροντας εισόδημα σε πολλούς πολίτες σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε πως φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ινδονησίας και πως η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ινδονησίας στηρίζοντας τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ