Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ με την Αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης της Ελλάδας με το Βιετνάμ επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ κ. Χρήστου Ταραντίλη με την Αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κυρία Vo Thi Anh Xuan.

Κατά τη συζήτηση οι κ.κ. Αθανασίου και Ταραντίλης επεσήμαναν ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ναυτιλία.

Η κυρία Vo Thi Anh Xuan ευχαρίστησε την ελληνική αντιπροσωπεία για τη διάθεση 250.000 δόσεων εμβολίων από την Ελλάδα προς το Βιετνάμ, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην κοινή αντιμετώπιση της πανδημίας και συνιστούν έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τέλος, η Αντιπρόεδρος του Βιετνάμ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης του κράτους της προς την ηγεσία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί το Βιετνάμ.

 
 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ