Δελτία Τύπου
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2024
Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κορέας με το νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας
Την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα, κ. Juseong Lim, είχε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Γεώργιος Σταμάτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Μιχαηλίδης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο οι ιστορικοί όσο και οι οικονομικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες. Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της προσφοράς της στρατιωτικής συνδρομής της Ελλάδας το 1950 στον πόλεμο της Κορέας και την επιρροή της χώρας μας στη θεμελίωση της Δημοκρατίας στην Κορέα.
Και από τις δύο πλευρές υπογραμμίστηκε η συνεχής και επιτυχημένη συνεργασία Ελλάδας-Κορέας στον τομέα της ναυτιλίας που ξεκίνησε από το 1972 μέχρι και σήμερα καθώς και τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στον συγκεκριμένο τομέα.
Όλοι οι συμμετέχοντες, επίσης, αναφέρθηκαν στην καλή ισορροπία εισαγωγών – εξαγωγών του εμπορικού ισοζυγίου, με την Κορέα να αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα Ελληνικών προϊόντων στην Ασία.
Εξετάστηκε ακόμη, το μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κορέας στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ καθώς και στον τομέα του τουρισμού.
Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα και τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και για την Κορέα με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι συμβαδίζουν στις κοινές αξίες της ελευθερίας, δημοκρατίας, σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσηςΟι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.
Επιστροφή