Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης του Βιετνάμ

Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων φιλίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας της Ελλάδας με το Βιετνάμ επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Σταύρου Καλογιάννη και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ κ. Χρήστου Ταραντίλη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, επικεφαλής αντιπροσωπείας, της Εθνοσυνέλευσης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Nguyen Phu Cuong. Τη βιετναμεζική αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Αθηνά κ. Le Hong Truong.

Οι δύο πλευρές εστίασαν σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Επί το πλείστον, η ξένη αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερωθεί για ζητήματα κατάρτισης και ψήφισης του Προϋπολογισμού, πληθωρισμού και επιπλέον δόθηκε ενημέρωση σχετικά με την παρουσία του Ταμείου Ανάπτυξης στο ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι κατά την περίοδο 2021 έως 2026. Στην εξέλιξη της συζήτησης οι Έλληνες Βουλευτές επισήμαναν ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ βρίσκονται σε πλαίσιο διαρκούς κινητικότητας και υπογράμμισαν ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης στις  σχέσεις των δύο χωρών, μέσω της ενίσχυσης συνεργασίας στους κλάδους του εμπορίου, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εκπαίδευσης.
 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ