Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 2 Μαρτίου 2016

Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης με τον Επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα κ. Marwan Toubassi πραγματοποίησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας Παλαιστίνης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία του Παλαιστινιακού, ενώ αναπτύχθηκαν και προτάσεις ενδυνάμωσης της κοινοβουλευτικής φιλίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στη συνάντηση έλαβαν τον λόγο εκτός από τον κ. Toubassi, το Προεδρείο και αρκετά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης, ενώ ακολούθησε διάλογος σε σχέση με τα θέματα που άπτονται των διπλωματικών εξελίξεων στο Παλαιστινιακό. Ο Επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας για το θέμα της επέκτασης των εποικισμών καθώς και για την πορεία στο ζήτημα της ύπαρξης και της συνύπαρξης δύο ανεξάρτητων Κρατών.

Όπως υπογράμμισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης κ. Αναστάσιος Κουράκης, “η σημερινή μας συνεδρίαση εγγράφεται σε μια σταθερή συνέχεια σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις μας με τις διπλωματικές αρχές της Παλαιστίνης, από τις οποίες έχουμε την ευκαιρία να ενημερωνόμαστε τακτικά και για τις εξελίξεις στο πεδίο των διπλωματικών προσπαθειών για την ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή της Παλαιστίνης, αλλά και σε σχέση με τη διαδικασία της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους. Κοινή μας επιδίωξη στις προσπάθειες αυτές αποτελεί η βούληση επανέναρξης των ειρηνευτικών προσπαθειών στη βάση του διεθνούς δικαίου, με στόχο την ολοκλήρωση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης.”


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.





Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ