Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Συνάντηση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κυρία Kate Smith, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Στέφανος Γκίκας και η Γραμματέας κυρία Αικατερίνη Νοτοπούλου.

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι βαθιές, ιστορικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών. Επισημάνθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, οι εμπορικές συναλλαγές, η ναυτιλία, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ευρύ πεδίο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των Ομάδων Φιλίας των κοινοβουλίων των δύο κρατών.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά σε θέματα ασφαλείας και άμυνας στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά την οποία οι βουλευτές ενημέρωσαν την Πρέσβη για τις ελληνικές θέσεις και εξέφρασαν την προσδοκία να υποστηριχθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο οι θέσεις αυτές που βασίζονται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν επίσης στη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στις επικείμενες εθνικές εκλογές σε αυτό.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε κοινή παραδοχή για ενίσχυση και διεύρυνση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, που μπορεί να αποφέρει σημαντικό αμοιβαίο όφελος.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ