Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα

Με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα, κ. Tigran Mkrtchyan, είχε συνάντηση σήμερα ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, κατόπιν αιτήματος της αρμενικής πλευράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού επιβεβαιώθηκαν οι ουσιαστικές διμερείς σχέσεις που αντικατοπτρίζονται και στην πυκνότητα των επαφών υψηλού επιπέδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαβεβαίωσε για την ελληνική σταθερή στάση περί αναζήτησης ειρηνικής και κοινά αποδεκτής λύσης, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, σχετικά με το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μακριά από κάθε σκεπτικό που μπορεί να παραπέμπει σε πρακτικές αναθεωρητικών δυνάμεων, από τις οποίες οι λαοί μας έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα κατά το παρελθόν. 

Στο πλαίσιο ανταπόκρισης σε όσα παρέθεσε ο Αρμένιος Πρέσβης, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε τη σύμφωνη γνώμη του αναφορικά κυρίως, με την παραμονή στην επικαιρότητα των φλεγόντων θεμάτων, σημειώνοντας την ανάγκη για απουσία άσκησης του δόγματος «δύο μέτρα και δύο σταθμά» από τη διεθνή κοινή γνώμη. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δήλωση, από αρμενικής πλευράς, ότι στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών επίκειται διοργάνωση έκθεσης με θεματολογία την κατά περιοχές γενοκτονία ελληνικών πληθυσμών.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ