Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2022

Επίσκεψη στο Βελιγράδι, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας κ. Χρήστου Μπουκώρου

Τριήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, το διάστημα 10-13 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας  κ. Χρήστος Μπουκώρος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του  ομολόγου του, της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας  Σερβικού   Κοινοβουλίου κ. Veroljub Arcic.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο  Έλληνας βουλευτής είχε  συναντήσεις με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης  κ.  Ivica Datsits και κυρία Elvira Covacs και με εκπροσώπους των υπουργείων Εμπορίου, Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών, Γεωργίας και Εξωτερικών. Κυρίαρχο θέμα στις συναντήσεις ήταν οι τρόποι  περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, το προσφυγικό –μεταναστευτικό, η ενεργειακή κρίση και οι  αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, καθώς και η πορεία ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μπουκώρος πραγματοποίησε ακόμη συναντήσεις με τον Επίσκοπο Ιουστίνο, Βικάριο του Πατριάρχη Σερβίας  καθώς και με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Μειονότητας στη Σερβία κ.  Ρόδιφτση  Πετάρ. Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο  Έλληνας Πρέσβης στο Βελιγράδι κ. Γεώργιος Διακοφτάκης.  

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ