Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 11 Ιουνίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συναντήθηκε σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, κ. Dumitru Socolan.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και η φιλοδοξία για την προώθηση της συνεργασίας τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό και τουριστικό τομέα, καθώς και σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της Μολδαβίας για την αναγνώριση του δικαιώματος των Μολδαβών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας για κοινωνική πρόνοια και για έκδοση διπλώματος οδήγησης, διαβεβαιώνοντας ότι είναι σε θετική κατεύθυνση.

Από τη πλευρά του, ο κ. Socolan επεσήμανε την αποτελεσματική συνεργασία της πρεσβείας της Μολδαβίας με το ελληνικό Κοινοβούλιο για τη σύσφιξη των ελληνο-μολδαβικών σχέσεων.

Υπήρξε, εξάλλου, δέσμευση και από τα δύο μέρη, για ανταλλαγή επισκέψεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας καθώς και άλλων θεσμικών παραγόντων των δύο Κοινοβουλίων.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ