ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Εβδομαδιαίο Δελτίο


 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ            
                               
 
                                                                                                         
  Αθήνα, 29 Ιουνίου 2016
                                                                                                                            ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ  Δ΄
                              
              
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
(27.6.2016 - 1.7.2016)
 
 
 
ΔΕΥΤΕΡΑ
 
 
Ώρα 12.30΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών από τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με την πορεία των εργασιών της Επιτροπής και συντονισμός των περαιτέρω δράσεων που αποβλέπουν στη διεθνοποίηση της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών με παρεμβάσεις τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στα εθνικά Κοινοβούλια.
 
 
 
ΤΡΙΤΗ
 
1. Ώρα 10.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής και τον ν.4223/2013, του προτεινομένου, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), κ. Ευάγγελου Καραγρηγορίου και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.
 
2. Ώρα 11.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)
Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ θα συνεδριάσει με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Α) Ενημέρωση για την παραλαβή επιστολών, αιτημάτων και στοιχείων από τα τραπεζικά ιδρύματα.
Β) Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής. Συνέχιση της συζήτησης για αιτήματα αποστολής  συμπληρωματικών στοιχείων και εγγράφων.
Γ) Εξέταση μάρτυρος.
 
3. Ώρα 14.00΄ -  Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Εκπαίδευση ανηλίκων και ενηλίκων κρατουμένων. 
Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν ο κ. Ευτύχιος Φυτράκης, Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο κ. Ιωάννης Παντής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, η κυρία Σταματίνα Πούλου, Ειδική Επιστήμονας στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ. Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου ΕΚΚΝ Αυλώνα, ο κ. Νίκος Αρμένης, Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου ΕΚΚΝ Αυλώνα, ο κ. Δημήτριος Λέκκας, Δάσκαλος του ΕΚΚΝ Κορίνθου, ο κ. Ευάγγελος Κάλιοσης, Διευθυντής του ΙΕΚ Φυλακών Κορυδαλλού, ο κ. Θεόδωρος Καραγιαννίδης, Διευθυντής του ΣΔΕ Διαβατών, η κυρία Ιωάννα Χαραλαμποπούλου, Υποδιευθύντρια ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού και  η κυρία Ελένη Λιντζαροπούλου, Διευθύνουσα του Δικτύου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης».
 
4. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Προστασία και περιβαλλοντική διαχείριση χορτολιβαδικών και φρυγανικών εκτάσεων της χώρας.
Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι κ.κ. Αντώνιος Καπετάνιος, ειδικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Δημήτριος Καραφίλης, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Δημοσίων Δασικών και Λιβαδικών Οικοσυστημάτων, από τη Σχολή Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι κ.κ. Ιωάννης Γήτας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης Δασικών Πόρων και Μαρία Καρατάσιου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κυρία Μαργαρίτα Αριανούτσου - Φαραγγιτάκη, Καθηγήτρια Οικολογίας και Χερσαίων Οικοσυστημάτων, καθώς και ο κ. Θωμάς Παπαχρήστου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.
 
5. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η συνεδρίαση της ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α Ν Α Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι.
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ
 
1. Ώρα 10.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) 
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ακρόαση της Εισαγγελέως Εφετών, κυρίας Γεωργίας Τσατάνη, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 43Α παρ. 2α, εδ. όγδοο του ΚτΒ, σχετικά με την αναφορά της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο. 
 
2. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ευάγγελο Καπετάνιο για την Ετήσια Έκθεση του 2015 (17/4 έως 31/12/2015), της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. 
 
3. Ώρα 11.00΄- Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και άλλες διατάξεις».
Εισηγητές: Ηλίας Καματερός και Όλγα Κεφαλογιάννη
Επισημαίνεται ότι το ως άνω σχέδιο νόμου έχει χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως κατεπείγον και κατά το άρθρο 109 παρ.1 σε συνδυασμό με το άρθρο 89 παρ.4 του Κ.τ.Β., ο Πρόεδρος της Βουλής έταξε προθεσμία υποβολής της Έκθεσης του άρθρου 91 παρ.6 μέχρι την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 22.00΄.
 
 
ΠΕΜΠΤΗ
 
1. Ώρα 10.30΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η συνεδρίαση της ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Α Ν Α Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι.
 
2. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της ενημέρωσης της Επιτροπής από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κ.τ.Β. με θέμα «Προστασία και κατοχύρωση των Γεωγραφικών Ενδείξεων στις συμφωνίες με τρίτες χώρες».
 
3. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ θα συνεδριάσει με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Α. Η Ελληνική Ομογένεια στις Η.Π.Α. και η επικοινωνία της με το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Πρόεδρος του American Hellenic Institute (A.H.I.), κ. Nick Larigakis και αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανών φοιτητών.
Β. Απολογισμός αποστολής στον Ελληνισμό της Ουγγαρίας.
 Δείτε όλα τα εβδομαδιαία δελτία