Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Παναγιώτα Ιωάννη ΔριτσέληΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Παναγιώτα Ιωάννη Δριτσέλη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.dritseli.gr
Email:
pandritseli@parliament.gr
pdritseli@gmail.com
Διεύθυνση:
Μητροπόλεως 1, Αθήνα, Τ.Κ. 105 57,
τηλ.: 210 3709361-2, fax: 210 3709360.
Καραϊσκάκη 29, Τρίκαλα, τηλ.: 2431036110, fax: 2431030884.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Τρίκαλα, 1 Ιανουαρίου 1982
Οικογενειακή Κατάσταση:
Άγαμη.
Επάγγελμα:
Φιλόλογος.
Σπουδές:
Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Ισπανική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Κατά την διάρκεια της πρώτης κοινοβουλευτικής της θητείας (ΙΕ Κοινοβουλευτική περίοδος) η Παναγιώτα Δριτσέλη συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων καθώς και στην αντίστοιχη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Αιγύπτου καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Eπανεξελέγη βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Στη δεύτερη θητεία της (ΙΣΤ Κοινοβουλευτική περίοδος), προτάθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Α’ Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία και εξελέγη με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση.
Συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Επίσης, διατέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και Αναπληρωματικό Μέλος της Διαδικασίας των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η Παναγιώτα Δριτσέλη επανεκλέχθηκε βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και στην Υποεπιτροπή για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία. Σε σχέση με τα θέματα κοινοβουλευτικής διπλωματίας, η Παναγιώτα Δριτσέλη είναι αναπληρωτής επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ καθώς και Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας – Βουλγαρίας και Γραμματέας της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας – Κένυας. Συμμετέχει επίσης ως μέλος στις Ομάδες Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας – Κούβας και Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Η Παναγιώτα Δριτσέλη ασχολείται ενεργά με την εκπαίδευση, με τα θέματα νεολαίας και αθλητισμού καθώς και με την προώθηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Στον τομέα των δραστηριοτήτων της εντάσσονται επίσης οι ευρωπαϊκές υποθέσεις και τα ζητήματα διεθνούς αμυντικής διπλωματίας. Αντιπροσωπεύει την νέα γενιά επιστημόνων που μάχεται για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και συντάσσεται με τα αιτήματα για πρόοδο, ειρήνη, αξιοκρατία και δημοκρατικές ελευθερίες.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ