Βουλευτές

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Δημητρίου ΣκούφαΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Δημητρίου Σκούφα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.bettyskoufa.gr
Email:
bettyskoufa@gmail.com
Διεύθυνση:
Ηφαίστου 9, Κατερίνη.
Τηλ: 23510-34885

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
: Ηνωμένο Βασίλειο, 28/4/1972
Επάγγελμα:
Εκπαιδευτικός // Εκπαιδευτική Σύμβουλος Διδασκαλίας Γερμανικής Γλώσσας
Σπουδές:
1999-2001: Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη Φιλοσοφία και Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, Ruhr Universität Bochum, Γερμανία, ως υπότροφος του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Βαθμός και θέμα μεταπτυχιακής εργασίας: “Ο ζωικός μαγνητισμός και η σημασία του για τη Φιλοσοφία του Πνεύματος του Hegel” // Άριστα: (1,3) Βοηθός καθηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο και μέλος της συντακτικής ομάδας του πανεπιστημιακού ιστορικο- φιλοσοφικού περιοδικού “Αρχείο για την Ιστορία των Εννοιών”.
1997: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS στο Freie Universität του Βερολίνου με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.
1991–1997: Πτυχίο Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ρέθυμνο. Βαθμός πτυχίου: Λίαν καλώς (7,96)
Ξένες γλώσσες:
Γνωρίζει άριστα τη Γερμανική και Αγγλική Γλώσσα

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχτηκε βουλεύτρια νομού Πιερίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Παιδείας, Οδικής Ασφάλειας και ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή για το ΝΑΤΟ, ενώ στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο είναι μέλος της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, καθώς και της ειδικής μόνιμης επιτροπής ισότητας, νεολαίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου (όπως και στην υποεπιτροπή για ΑΜεΑ). Επίσης είναι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία και Γραμματέας στην Ομάδα Φιλίας με τη Βενεζουέλα.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχώς ενεργή συμμετοχή σε θέματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης της φτώχειας, καταγραφής οικολογικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας και παραγωγικής ανασυγκρότησης σε τοπικό επίπεδο.
Υπήρξε μέλος Συντονιστικού της Επιτροπής ενάντια στα απόβλητα της TOSOH στο Λιτόχωρο και μέλος του European Social Forum.
Διατηρεί δικτύωση και συμμετοχή σε τοπικές συλλογικότητες της Κατερίνης (όπως Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης), πανελλαδικές οργανώσεις (Αλληλεγγύη Για Όλους) και τόπους δημόσιας συζήτησης - Φόρουμ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κυρίως με τη Γερμανία) Υπήρξε Μέλος του Δικτύου Γυναικών Θεσσαλονίκης, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών καθώς και σε θέματα αποκλεισμού λόγω φύλου.
Συμμετείχε στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης καθώς και του Στεκιού Μεταναστών (διοργάνωση αντιρατσιστικών φεστιβάλ και διάδοση αντιρατσιστικών ιδεών σε κοινωνικές ομάδες και σχολεία // παροχή οικονομικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης // διοργάνωση μαθημάτων Ελληνικών σε μετανάστες και παιδιά μεταναστών).
Από το 2011 και μετά, συμμετέχει συνεχώς και εκλέγεται στα αντιπροσωπευτικά εσωκομματικά όργανα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (μέλος συντονιστικού ΡΙΖ.ΑΡ.ΕΝ. Πιερίας, μέλος συντονιστικού Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης, πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας) και έχει συμμετάσχει ως υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές του 2012 και στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, στις οποίες και κατέλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ