Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Κυριάκος Ιωσήφ ΒελόπουλοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριάκος Ιωσήφ Βελόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3΄ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.velopoulos.gr
Email:
k.velopoulos@parliament.gr
Διεύθυνση:
1.Χάψα και Καρατάσου 1,
Θεσσαλονίκη,ΤΚ 54626,
2310555302,

2.Ιπποκράτους 10-12,
Αθήνα, ΤΚ 10679,
2103645183.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
24.10.1965 / ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οικογενειακή Κατάσταση:
ΕΓΓΑΜΟΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΘΥΓΑΤΕΡΑ
Επάγγελμα:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Σπουδές:
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (2016), ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (2013)
Ξένες γλώσσες:
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ- ΑΓΓΛΙΚΑ

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΛΑ.Ο.Σ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009.

Από την 28 Ιουνίου 2016 είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2019 εξελέγη Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε για να αναλάβει τα καθήκοντα του βουλευτή έπειτα από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα.
Είναι μέλος της Ακαδημίας της Ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, εργάσθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Θεσσαλονίκη» και «Ερμής», όπου παρουσίαζε την εκπομπή «Η Βουλή των Πολιτών», ενώ σήμερα παρουσιάζει από την τηλεόραση «Εγνατία» την εκπομπή «Βουλή», και την εκπομπή «Ελληνόραμα» στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, με χαρακτηριστικό την ομολογουμένως μεγάλη τηλεθέαση. Εκτός από την ανελλιπή αναφορά σε επίκαιρα γεγονότα, το προσφιλές θέμα είναι ο σχολιασμός των Εθνικών ζητημάτων και η ανάπτυξη δραστηριότητος για την ενίσχυση των δεσμών του ομογενειακού Ελληνισμού με τη Μητέρα Ελλάδα.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του καταγράφονται:
1. Η συγκέντρωση 18.000 Θεσσαλονικέων στην πλατεία Αριστοτέλους –παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες- με σκοπό τη διαμαρτυρία για την απoτροπή της ονομασίας των Σκοπίων με πρώτο ή δεύτερο συνθετικό το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
2. Η επίσκεψη στους Έλληνες στην Κάτω Ιταλία και Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα), το Πάσχα του 1996.
3. Επίσης, με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε –μέσω της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης- την φιλοξενία 30 παιδιών Ελληνικής καταγωγής από την Κ. Ιταλία στην κατασκήνωση «Κοινωνικής πρόνοιας» της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.
4. Με προσωπικές του ενέργειες συγκεντρώθηκε σημαντικό προϊόν βοήθειας προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς Ελληνοποντίους της Κομοτηνής και των Σαππών, καθώς επίσης και στους Έλληνες Σαρακατσάνους της Ανατολικής Ρωμυλίας.
5. Οργάνωσε «Οδοιπορικά» στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, Πέλλας και Λευκαδίων εν είδει προσκυνήματος στην κοιτίδα των Αρχαίων Μακεδόνων.
6. Ακόμη, πραγματοποίησε ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους σχετικές με την Ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες των παλληκαριών της ενάντια σε κάθε απειλή.
7. Έγραψε τα ιστορικού περιεχομένου πονήματα «Μακεδονία και Ύβρεις», «Αυτοί είναι οι Τούρκοι», «Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων», «Η Ελλάδα αιμορραγεί» και «Αριστοτέλους: Αθηναίων Πολιτεία», «Παγκοσμιοποίηση», «Θάνατος του έθνους», «Ελλήνων μυστικά», «Περί Ελλήνων αγωγή», «Ελλήνων προϊστορία», «Οι σαρκοφάγοι της Δημοκρατίας».
8. Είναι συνιδρυτής του Ελληνοκεντρικού συλλόγου «Δίαυλος Ελλήνων».
9. Η ανάμιξή του στην πολιτική για πρώτη φορά ήταν το 2004 στις εθνικές εκλογές του 2004 όταν έλαβε μέρος στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. και έλαβε 5.700 ψήφους σε σύνολο 7.200! Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Πέλλας και έλαβε 7.903 ψήφους και ποσοστό 7,3%, ενώ το 2007 εκλέγεται βουλευτής στην Β΄ Θεσσαλονίκης με 6.130 ψήφους σε σύνολο 11.200.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ