Βουλευτές

Ανά Κοινοβουλευτική ΟμάδαΙωάννης Δημητρίου ΓκιόλαςΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ιωάννης Δημητρίου Γκιόλας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
i.gkiolas@parliament.gr
Διεύθυνση:
Ναύπλιο, Αμαλίας 14, Τ.Κ. 21100
τηλ. 27520 27202

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1957 στο Ναύπλιο
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών
Επάγγελμα:
Εργάζεται ως Δικηγόρος από το 1983
Σπουδές:
Πτυχίο Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για πρώτη φορά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και για δεύτερη στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Στο πλαίσιο της πρώτης βουλευτικής θητείας (2015 – 2019), διετέλεσε μέλος :

(1) της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, (2) της Διαρκούς Επιτροπής Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, (3) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, (4) της Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής παρακολούθησης αποφάσεων ΕΔΔΑ, (5) της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και (6) της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας βουλευτικής θητείας, είναι : (1) Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, (2) μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και (3) μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Δ.Παπαγγελόπουλο.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Ανήκει στο χώρο της Αριστεράς από τα μαθητικά του χρόνια. Είχε αναλάβει ενεργό ρόλο στο φοιτητικό κίνημα την περίοδο 1975-1980, συμμετέχοντας στις καταλήψεις του 1979, ενταγμένος στη Β΄ Πανελλαδική της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος.
Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 1994-1998 (στην Α΄ εκλεγμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) με το ενωτικό ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης.
Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ναυπλίου κατά τις περιόδους 1990-1994 και 2006- 2010, καθώς και την περίοδο 2010-2014 ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ, Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ», ασκώντας δυναμική και ουσιαστική αντιπολίτευση.
Παράλληλα, είχε δραστήρια συμμετοχή σε ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης και στο κίνημα για ακύρωση των άδικων φόρων («χαράτσια»). Τάχθηκε με δυναμισμό κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και προάσπισε παραγωγικά, με αγώνα, δημόσια ακίνητα ιδιοκτησίας ΤΑ.Ι.Π.Ε.Δ.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ