Βουλευτές

Γρηγόριος Νικολάου ΨαριανόςΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Γρηγόριος Νικολάου Ψαριανός

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.psarianos.eu
Email:
psarianos@parliament.gr
Διεύθυνση:
Λεωφ. Μεσογείων 171, 115 25 Αθήνα,
Τηλ: 210 672 2680-690, Fax: 210 672 2631

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Αθήνα 2-10-1954
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος και πατέρας μιας κόρης
Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.
Εργάστηκε στο χώρο του τύπου, των εκδόσεων βιβλίου, αλλά και στα ΜΜΕ, κυρίως στο ραδιόφωνο, με εκπομπές καθημερινές από το 1987 ως το 2010 στους σταθμούς Αθήνα 9,84 (του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος), Flash 9,61, ΕΡΑ, 941 Επικοινωνία, Seven X, ΚΛΙΚ FM, Best 92,6, ΑΝΤ1 97,2 και Παραπολιτικά FM 90,1.
Για πολλά χρόνια δούλευε ως βιβλιοπώλης, εισπράκτορας, ταξιτζής, τραγουδιστής, διαλογέας του ΟΠΑΠ, ελαιοχρωματιστής, μπάρμαν, dj.
Δραστηριοποιήθηκε και στο επιχειρείν.
Έχει επιμεληθεί την έκδοση πολλών LP και CD στο χώρο της δισκογραφίας.
Σπουδές:
Απόφοιτος Πανεπιστημίου Πειραιά (Πρώην ΑΒΣΠ) – Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το 2007, εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.
Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
Τον Μάιο του 2010, ανεξαρτητοποιήθηκε και μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη υπήρξε συνιδρυτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το ψηφοδέλτιο της οποίας επανεκλέχθηκε βουλευτής Β’ Αθήνας στις εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2012.
Από τον Ιούλιο 2014, ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 κατεβαίνει υποψήφιος στη Β’ Αθήνας με Το Ποτάμι και επανεκλέγεται.
Ως βουλευτής έχει διετελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς καθώς και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και έχει επανειλημμένως ασχοληθεί με τις σχέσεις Ελλάδας Ευρώπης.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον παράνομο Ρήγα Φεραίο από το 1972, στη σπουδάζουσα της ΑΒΣΠ. Παρόντας και ενεργός στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου το ’73, ενώ συνέχισε τη δράση του στις γειτονιές, τους συλλόγους και τα κινήματα της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Υπήρξε γραμματέας του Ρήγα στον Χολαργό, στον τομέα Βορειοανατολικών προαστίων, μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, του ενιαίου Συνασπισμού το ’89-90 και της Δημοκρατικής Αριστεράς το 2010.
Το 2006, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη».
Το 2010, συμμετείχε με την «Αττική Γη» στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περιφέρειας Αττικής ως επικεφαλής του συνδυασμού, εκλέχτηκε και διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος για την περίοδο 2010-2014.
Έχει διατελέσει μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου του φεστιβάλ Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως ενεργός φίλαθλος.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της εταιρίας λαϊκής βάσης φίλων της ΑΕΚ «ΕΝΩΣΗ 1924» και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ.
«Υπερασπίζεται και επιθυμεί μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, με ισότιμες σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών που την αποτελούν και που δεν περιορίζεται μόνο σε μια νομισματική ενοποίηση.
Συχνά δηλώνει «οπαδός του ευρωμονόδρομου», εννοώντας ότι πιστεύει βαθειά πως η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει, οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά, αποκλειστικά εντός ευρωπαϊκού πλαισίου. Εκτιμά πως το μέλλον της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ευρώπη, πιστεύοντας ακράδαντα πως οποιαδήποτε επιλογή σε κατεύθυνση επανεθνικοποίησης και όχι ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί ένα χαώδες άλμα στο παρελθόν, ενώ η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ πρέπει να αποτελεί σήμερα το εθνικό πρόταγμα της χώρας.»Επιστροφή