Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Μαρία Κωνσταντίνου ΣυρεγγέλαΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μαρία Κωνσταντίνου Συρεγγέλα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β2' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Αθήνα, 25.12.1975
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμη με δύο παιδιά
Επάγγελμα:
Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με εξειδίκευση σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Μέσα από τη δουλειά της έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους τομείς της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής και εργασιακής ενδυνάμωσης των γυναικών, της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενίσχυσης της οικογένειας.
Σπουδές:
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γαλλικά, Τούρκικα

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις Εθνικές Εκλογές του 2023 εξελέγη Βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Υποεπιτροπής για την καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων, της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• 2023 – Σήμερα: Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
• 2021 – 2023: Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Δημογραφικής Πολιτικής & Οικογένειας.
• 2019 – 2021: Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
• 2019 – 2021: Αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women).
• 2015 – 2019: Επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας .
• 2013 – 2015: Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ).
• 2007: Εκλογή στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
• 2001 – 2005: Αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum.
• 2001 – 2004: Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ - Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ