Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Χριστίνα Μιχαήλ ΑλεξοπούλουΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χριστίνα Μιχαήλ Αλεξοπούλου

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.xalexopoulou.gr/
Email:
ch.alexopoulou@parliament.gr
Διεύθυνση:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Πλατεία Γεωργίου Α' , 28 τ.κ. 262 21
Tηλ: 2610- 22 00 30
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: Κλεομένους Οικονόμου 4-6, τ.κ. 251 00
τηλ: 26910- 21109

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Θεσσαλονίκη, 9/10/1978
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένη με τον Πατρινό δικηγόρο Θεόδωρο Τζαμαλούκα και έχουν μία κόρη 6 ετών, την Πηνελόπη.
Επάγγελμα:
Πολιτικός Μηχανικός
Σπουδές:
Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και επανεξελέγη πρώτη στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου 2023.
Είχε εκλεγεί Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. Ήταν μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.
Ήταν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας. Συμμετείχε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας: Ρωσίας, Ινδίας και Σλοβακίας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων από το 1998 ως το 2019, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας.
Αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΑΚΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το διάστημα 2004 – 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, εκλεγόμενη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της. Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται συστηματικά με τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ανερχόμενη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και την Κεντρική Διοίκηση. Μεταξύ άλλων, εξελέγη Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, με την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.
Από τις 27 Ιουνίου 2023 έχει οριστεί Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ