Βουλευτές

Γεώργιος Στέλιου - Παναγιώτη ΚατρούγκαλοςΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γεώργιος Στέλιου - Παναγιώτη Κατρούγκαλος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.katrougalos.gr
Email:
g.katrougkalos@parliament.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Βουλή των Ελλήνων, Τ.Κ. 10021

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Αθήνα, 27/3/1963.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος με δύο κόρες.
Επάγγελμα:
Συνταγματολόγος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δικηγόρος.
Σπουδές:
Νομική Αθήνας, Σορβόννη, Παρίσι.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2014-2015).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Ιανουάριος-Ιούλιος 2015) και κατόπιν Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έως τον Νοέμβριο του 2016, ενώ σήμερα είναι Υπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και στους δημοκρατικούς αγώνες. Ήταν γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισιού.
Διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας (advisor) στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γ.Σ. του ΟΗΕ (2000-2003) και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συνάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στο αλβανικό κοινοβούλιο κατά τη διαδικασία κατάρτισης του αλβανικού Συντάγματος (1998-1999), καθώς και ως εμπειρογνώμονας σε μελέτες στο Ουζμπεκιστάν, Αρμενία, Συρία και τα Βαλκάνια.
Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής ή προσκεκλημένος ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Columbia University, στο New York University, στο Humboldt University, στο London School of Economics, στο Roskilde University, στη Νομική Σχολή του Ν. Δελχί, στο Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης και σε μεταπτυχιακά προγράμματα πολλών Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, της UNICEF, της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος. Έχει συγγράψει, πολλές μονογραφίες καθώς και άρθρα συνταγματικού, διοικητικού, συγκριτικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλειας σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.Επιστροφή