Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Γεώργιος Νικολάου ΝικητιάδηςΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Γεώργιος Νικολάου Νικητιάδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.nikitiades.gr
Email:
nikitiades@parliament.gr
Διεύθυνση:
Ρόδος : Σοφοκλή Βενιζέλου 1. ΤΚ 851 31
Τηλ: 22410.37347

Αθήνα: Λυκαβητού 5 ΤΚ: 106 72
Τηλ: 210.364.35973

Βουλής 4 ΤΚ 105 57, Γραφείο 107
Τηλ: 210.325.4011

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Νέα Υόρκη 1953
Οικογενειακή Κατάσταση:
Παντρεμένος µε την Γεωργία Ιατρού – Νικητιάδη, δικηγόρο στο επάγγελμά και έχουν µία κόρη, την Αντέλλα, κλινική ψυχολόγο που εργάζεται στη Νέα Υόρκη και διδάσκει στο πανεπιστήμιο John Jay College of Criminal Justice.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Σπουδές:
Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, LLM (Master’s) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις Διεθνείς Σχέσεις στην Εγκληματολογία και τη Σωφρονιστική
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Πολιτισμού Παιδείας, Τουρισμού, Αθλητισμού, Άμυνας και Εξωτερικών.

Από το Μάιο 2010 μέχρι και το Νοέμβριο 2011 ήταν υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα Άντζελα Γκερέκου. Παρέμεινε στην ίδια θέση και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 εξελέγη στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είναι επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και μόνιμο τακτικό μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Ο.Α.Σ.Ε, από το ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι από τα ιδρυτικά µέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διατέλεσε Γραµµατέας της Συντονιστικής Επιτροπής της «Oργάνωσης Χώρου Δουλειάς ∆ικηγόρων» και Γραµµατέας της Τοµεακής Επιτροπής Νοµικών Οικονοµολόγων για πολλά έτη. Επίσης υπήρξε µέλος του Τοµέα Επιστηµόνων, του Τοµέα Απόδηµου Ελληνισµού, του Τοµέα Διεθνών Σχέσεων και του Τοµέα Συνδικαλισμού και Μαζικών Χώρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τέλος είχε εκλεγεί µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ µέσα από τις διεργασίες του 6ου Συνεδρίου.

Την περίοδο 2001-2002 διατέλεσε Γενικός Γραµµατέας Δηµόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δηµόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Κατά τη θητεία του συνέβαλε στην εξάπλωση του θεσµού των ΚΕΠ πανελλαδικά από 30 σε 700 και στη διεύρυνση των παρεχόεμενων υπηρεσιών τους σε περισσότερες από 600 (πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, άδειες και έγγραφα). Ήταν ο υπεύθυνος του ΥΠΕΣΔΔΑ για το συντονισμό της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003 και ο κεντρικός συντονιστής τριών Συνόδων Υπουργών της Ε.Ε που έγιναν στη Ρόδο και στην Κω. Ως επικεφαλής του Προγράµµατος ΠΟΛΙΤΕΙΑ κατόρθωσε να ενταχθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 347 αναπτυξιακά έργα πνοής (αριθµός ρεκόρ) στα 19 Υπουργεία και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στη ∆ωδεκάνησο και στις εθνικές εκλογές του 2007.

Είχε διαρκή συµµετοχή στα κοινά της ∆ωδεκανήσου µε συχνή αρθρογραφία στον τοπικό τύπο, πολιτικές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα Ενηµέρωσης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού «ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ» το οποίο γνώρισε µεγάλη επιτυχία στη ∆ωδεκάνησο. Το 2007 ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη εξέδωσε βιβλίο του µε τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Δώδεκα Θέσεις ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Δώδεκα Όνειρα» που προλογίζει ο πρώην Υπουργός Τουρισµού του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αείμνηστος Ν. Σκουλάς και του οποίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί η τέταρτη έκδοση.

Με απόφαση του πρώην Προέδρου Γ. Παπανδρέου, στις 30 Μαίου 2008, ορίσθηκε Γραμματέας του Τοµέα Τουρισµού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είναι µέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Συλλόγου Κώων της Αθήνας, του Συλλόγου Νισυρίων της Αθήνας και της Δωδεκανησιακής Οµοσπονδίας. Υπήρξε µέλος του Ανώτατου Διεθνούς Συμβουλίου Επιλύσεως Διεθνών ∆ιαφορών της FIFA (Διεθνής Οµοσπονδία Ποδοσφαιρικών Σωματείων).

Από το Μάιο 2010 μέχρι και το Νοέμβριο 2011 ήταν υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα Άντζελα Γκερέκου. Παρέμεινε στην ίδια θέση και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Το 2015 ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός εξέδωσε βιβλίο του µε τίτλο «ΜΑΥΡΟ και ΔΑΓΚΩΤΟ – Σταυρός Προτίμησης ή Λίστα;». Στις ευρωεκλογές 2019 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ