Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Μακάριος Βασιλείου ΛαζαρίδηςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μακάριος Βασιλείου Λαζαρίδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
https://www.mlazaridis.gr/.html
Email:
m.lazaridis@parliament.gr
Social:
Facebook Twitter Instagram YouTube
Διεύθυνση:
Καβάλα: Αγίου Νικολάου 3, ΤΚ 65302
Τηλ.: 2510 - 222115

Αθήνα: Βουλής 4, ΤΚ 105 62
Τηλ.: 210 - 3252117

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Καβάλα, στις 22 Ιουλίου 1969.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι έγγαμος με την Νάνσυ Κοτσαύτη – Λαζαρίδη, με την οποία έχουν δύο κόρες, την Εβελίνα και την Κωνσταντίνα.
Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος – Σύμβουλος Επικοινωνίας. Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς ως συντάκτης, αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και σύμβουλος έκδοσης.
Σπουδές:
Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία στο College of Southeastern Europe.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Επανεξελέγη Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου 2023.

Είναι Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των Οικονομικών της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ινδονησίας.

Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης. Υπήρξε επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC) και του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας - Αυστραλίας και Ελλάδας - Ρωσίας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υπηρέτησε ως σμηνίτης Διοικητικής Μέριμνας στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Διετέλεσε συνεργάτης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Τύπου και Επικοινωνίας για περισσότερο από μια δεκαετία.

Τον Ιανουάριο του 2016 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.

Τον Οκτώβριο του 2017 ορίστηκε Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

. Ταυτόχρονα ανέλαβε την ευθύνη της διαμόρφωσης της οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής πολιτικής του Κόμματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ