Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Ιωάννης - Μιχαήλ (Γιάννης) Πέτρου ΛοβέρδοςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ιωάννης - Μιχαήλ (Γιάννης) Πέτρου Λοβέρδος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β2' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
https://yiannisloverdos.gr
Email:
jloverdos3@yahoo.gr
i.loverdos@parliament.gr
Διεύθυνση:
Παναγή Τσαλδάρη 21, Περιστέρι
τηλ. 2105711516, 2105752430, fax: 2105740890

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1959 στο προσφυγικό σπίτι του παππού του στον Βύρωνα. Με πατρική καταγωγή από την Κεφαλονιά και μητρική από την Σμύρνη
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο και θεατρική κριτικό των εφημερίδων Βήμα και Νέα, Μυρτώ Λοβέρδου- Παπαδοπούλου με την οποίαν απέκτησε δύο παιδιά, την Ελισάβετ γεννημένη το 2000, που αφού τελείωσε τις σπουδές της στο Κολέγιο Αθηνών και στο κορυφαίο πανεπιστήμιο για τις τέχνες στον κόσμο, το University of the Arts στο Λονδίνο, ζει κι εργάζεται στην βρετανική πρωτεύουσα. Και τον Πέτρο, που γεννήθηκε το 2002 κι αφού τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 2020 στο Κολέγιο Αθηνών, εισήλθε, μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις εν μέσω πανδημίας, στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, στην οποίαν είναι πλέον τεταρτοετής φοιτητής.
Επάγγελμα:
Εγκατέλειψε τη νομική επιστήμη για τη μεγάλη του αγάπη, τη δημοσιογραφία. Επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1985, ασχολήθηκε κυρίως με το πολιτικό ρεπορτάζ. Υπήρξε επί σειράν ετών πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης, σύμβουλος έκδοσης, αρθρογράφος και διευθυντής στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Απογευματινή», «Βήμα», «Εξουσία», «Επενδυτής», «Αξία», «Πρώτο Θέμα», «Βραδυνή της Κυριακής» και στα περιοδικά «ΕΝΑ», «Άμυνα και Διπλωματία», κα. Εργάστηκε σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ως ρεπόρτερ και παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών, όπως στον Σκάι 100,4, στον Αθήνα 9,84, στον Flash και στην ΕΡΑ 1. Επίσης παρουσίασε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ, το Μega, το Alter και τον Blue Sky.
Σπουδές:
Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Κολέγιο Αθηνών το 1978, οπότε κι εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

6. Σήμερα είναι μέλος των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών Παραγωγής κι Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Καθώς επίσης της επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, της ειδικής επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και της επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας κι Επιμορφώσεως (ΚΠΕΕ), μέλος της διοίκησης της φιλελεύθερης ειρηνιστικής οργάνωσης ΚΙΠΑΕΑ, με προέδρους αρχικά τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο και μετά τον Κώστα Καραμανλή. Καθώς επίσης αιρετό μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ), σε δύο διαδοχικές θητείες. Ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1977, ασχολήθηκε δραστήρια με τον μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό Μέλος της ΝΔ από το 1977, απέφυγε να ασχολείται με την ενεργό πολιτική κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας διότι θεωρούσε και θεωρεί οτι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν πρέπει να έχουν εμφανή κομματική ιδιότητα. Ασχολήθηκε σχετικά πρόσφατα με τα κοινά. Το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βύρωνα κι υπήρξε γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου. Για ένα διάστημα υπήρξε και πρόεδρος της ιστορικής ομάδας του Βύρωνα, της Δόξας. Το 2019, μετά από πρόταση του προέδρου της ΝΔ και σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δημοσιογραφία και να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής, ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα. Εξελέγη βουλευτής στη Β2’ Δυτικός Τομέας Αθηνών με τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Κι ακολούθως επανεξελέγη διαδοχικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, στην ίδια εκλογική περιφέρεια της Β2’ Αθηνών.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ