Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Ανδρέας Ιωάννη ΚατσανιώτηςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανδρέας Ιωάννη Κατσανιώτης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.andreaskatsaniotis.gr
Email:
katsaniotis.info@gmail.com
Διεύθυνση:
Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 20, ΤΚ: 262 21,
T: 2610 240223 F: 2610 240224
Αθήνα, Σέκερη 1, ΤΚ: 106 71
T: 2103675842, 2103601329 & 2103675643

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάππα Αχαΐας και μεγάλωσε στην πόλη της Πάτρας.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος.
Επάγγελμα:
Επικοινωνιολόγος.
Σπουδές:
Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.
Συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούσαν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γαλλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Τον Ιανουάριο του 2015 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές ως βουλευτής στο Νομό Αχαΐας, όπου εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις εκλογές του Ιουλίου 2019.
Το Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκε ως Αναπλ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, εξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.
Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ολλανδίας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Το 1999 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening. Το 2000 ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet SA, ενώ στην συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρία OPTICOM SA στην ίδια θέση. Το 2004 διετέλεσε αρχικά Γενικός Διευθυντής και μέλος του ΔΣ στην εταιρία EONE SA, ενώ αργότερα διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος. Στην συνέχεια, ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθύνων Σύμβουλος και ακολούθως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων - Διεθνών Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», υπεύθυνος για τη στρατηγική προβολής και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Μετά, δημιούργησε τη δική του εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για ΜΜΕ, την ASAP.
Το 2012 μέχρι το 2014 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχοντας την ευθύνη της Δημόσιας Διπλωματίας και του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και στο Διεθνή Τύπο. Παράλληλα ήταν Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Branding της Ελλάδας.
Το Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, φέρνοντάς τον στη 2η θέση με μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους διαφορά.
Στις 31 Αυγούστου 2021, ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ