Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Άννα Ταξιάρχη ΕυθυμίουΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Άννα Ταξιάρχη Ευθυμίου

Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Κ.Ο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
https://www.annaefthymiou.gr/
Email:
info@annaefthymiou.gr
a.efthymiou@parliament.gr
Διεύθυνση:
Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 3, ΤΚ: 54625,
τηλ. 2310 252620

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Κοζάνη, 10 Ιουνίου 1980.
Έχει καταγωγή από την Καρδίτσα και τα Γρεβενά και από το 1990 μέχρι σήμερα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Μάνο, Ηλεκτρονικό Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο και μία κόρη.
Επάγγελμα:
Από την άνοιξη του 2004 ασκεί το επάγγελμα της μάχιμης δικηγορίας στη Θεσσαλονίκη. Από το Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 εργάστηκε προσφέροντας τις υπηρεσίες της οικειοθελώς ως δικηγόρος και στο γραφείο νομικής στήριξης των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2008 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα Διοικητικού, Εργατικού και Αστικού Δικαίου. Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Σεπτέμβριο του 2010 προσέφερε παράλληλα τις υπηρεσίες της από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Σπουδές:
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις εθνικές εκλογές του 2019 εκλέχτηκε βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης συγκεντρώνοντας 14.922 ψήφους.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2014 ήταν Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας».
Στις εθνικές εκλογές του 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στα Μ.Μ.Ε. Βορείου Ελλάδος.
Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και έλαβε 11.491 ψήφους.
Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το σύστημα της λίστας στην 8η θέση. Είναι ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης με την επωνυμία «Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί» και διακριτικό τίτλο «Ν.Ε.Ο.Ι.».
Είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Χ.Α.Ν.Θ., της UNICEF, του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, του Συλλόγου «Αντικαρκινική Εταιρεία Β. Ελλάδος» και του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».
Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ