Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Θεόδωρος (Θόδωρος) Βασιλείου  Ρουσόπουλος ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θεόδωρος (Θόδωρος) Βασιλείου Ρουσόπουλος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
https://www.roussopoulos.gr
Email:
theodoros@roussopoulos.gr
Social:
Facebook Instagram YouTube
Διεύθυνση:
Κωνσταντίνου Βεντήρη 1, 115 28, Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 729 5551 – 210 7295552
Fax: 2107295557

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας στις 13 Σεπτεμβρίου του 1963
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και έχουν δύο παιδιά, τον Βασίλη και την Άννα
Επάγγελμα:
Καθηγητής Πανεπιστημίου, Δημοσιογράφος
Σπουδές:
Είναι διδάκτορας ιστορίας του τμήματος ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε θέματα εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Βενετίας τον 17ο αιώνα, πτυχιούχος του τμήματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και απόφοιτος από το “Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας”.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004. Επανεξελέγη στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας (Β1) με τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος καθώς και της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από το 1981 έως το 2000 εργάστηκε ως δημοσιογράφος (Ελευθεροτυπία, Νέα Μεσημβρινή, Καθημερινή). Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Χώρα (Αθήνα 9,84) και του πρώτου μη κρατικού τηλεοπτικού σταθμού (Μέγκα). Αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντής και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.
Τον Αύγουστο του 2000 ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος για την επικοινωνιακή της πολιτική του κόμματος. Τον Μάρτιο του 2004 ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για θέματα ΜΜΕ και έως τον Οκτώβριο του 2008 εκτελούσε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.
Εισηγήθηκε το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις, την ψηφιακή εποχή, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, την κωδικοποίηση των νόμων που αφορούν τον τύπο.
Από το 2009 δίνει διαλέξεις για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μετά την κρίση στο Pepperdine university of California και από το 2015 είναι καθηγητής επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1996 και με βραβείο ντοκιμαντέρ από την «Ενωση Τούρκων Δημοσιογράφων» το 1997, το οποίο απονέμεται σε Ευρωπαίους Δημοσιογράφους. Δίδαξε στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Ιστορία των Πολιτικών Ντιμπέιτ» (1997-1999).Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ