Βουλευτές

Αικατερίνη Αγγέλου Παπακώστα - ΣιδηροπούλουΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Αικατερίνη Αγγέλου Παπακώστα - Σιδηροπούλου

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.katerinapapakosta.gr
Email:
kat_papakosta@parliament.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Χαλκοκονδύλη 19, Τ.Κ. 10432, τηλ: 210 5203718-20, FAX: 210 5234712.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στον Πειραιά.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένη με τον Στρατηγό, Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, Διευθυντή Οικονομικού του ΓΕΣ, μητέρα 2 παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αγγέλας.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος.
Σπουδές:
Νομική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Ειδίκευση Εμπορικό & Φορολογικό Δίκαιο.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

2000-2007:Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως & Δικαιοσύνης, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Συρίας.
2007- 2009:Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως & Δικαιοσύνης, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην οποία διετέλεσε Α' Αντιπρόεδρος, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στη Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ιαπωνίας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Μεγάλης Βρετανίας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ρωσίας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Συρίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Εξελέγη Υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης στην Ομάδα Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Έχει καταθέσει πληθώρα Επερωτήσεων, καθώς και προτάσεις νόμου, οι οποίες έγιναν Νόμοι του Κράτους (Ενδοοικογενειακή Βία, Σεξουαλική Παρενόχληση των γυναικών κατά την εργασία).Στην παρούσα κοινοβουλευτική θητεία μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως και Δικαιοσύνης.
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος.
Το 1990, η νεότερη, πανελλαδικά, υποψήφια Δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα. Το 1997 εκλέγεται Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Λεκανοπέδιο).
Το 2004 ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Καραμανλής, της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW). Το 2006 εξελέγη Αντιπρόεδρος των Γυναικείων Οργανώσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP-WOMEN).
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, μετά την εκλογή του, τον Νοέμβριο του 2009, την επανόρισε Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων, θέση την οποία διατηρεί ως και σήμερα. Με απόφαση του Προέδρου, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Εξελέγη δε, πρώτη στην Πολιτική Επιτροπή.
Τον Ιανουάριο του 2012 εξελέγη Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.Επιστροφή