Βουλευτές

Αλέξανδρος Μιχαήλ ΜεϊκόπουλοςΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αλέξανδρος Μιχαήλ Μεϊκόπουλος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
www.facebook.com/AlexandrosMeikopoulos
Email:
alexandros.meikopoulos@gmail.com
ameikopoulos@parliament.gr
Διεύθυνση:
ΒΟΛΟΣ, Γαλλίας 6, Τ.Κ. 382 21,
Τηλ./Φαξ: 24210 39492

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στις 14 Μάη του 1984. Μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία Βόλου σε οικογενειακό περιβάλλον με αριστερές καταβολές και προσφυγικές ρίζες.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Άγαμος
Επάγγελμα:
Μέχρι την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα, στις 17.06.2012, εργάστηκε ως μερικώς απασχολούμενος στον ιδιωτικό τομέα και αρθρογραφούσε κατά περιόδους σε τοπικά περιοδικά ή εφημερίδες.
Σπουδές:
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γερμανική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17.06.2012 στην περιφέρεια Μαγνησίας και ήταν μέλος της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων (ΙΕ΄ κοινοβουλευτική περίοδος).
Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 25.01.2015 και της 20.09.2015.
Είναι μέλος της διαρκούς επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων και της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων, της Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών (ΙΖ΄κοινοβουλευτική περίοδος)

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Δραστηριοποιήθηκε στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και είχε ενεργή συμμετοχή στο κίνημα των αγανακτισμένων. Ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε κινήματα και δράσεις αλληλεγγύης.Επιστροφή