Βουλευτές

Ανά Κοινοβουλευτική ΟμάδαΙωάννης Αχιλλέα ΚεφαλογιάννηςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ιωάννης Αχιλλέα Κεφαλογιάννης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.gianniskefalogiannis.gr
Email:
g.kefalogiannis@parliament.gr
Διεύθυνση:
Ρέθυμνο, Χορτάτζη 30, Τ.Κ. 74100
τηλ.: 28310 42438-42446
FΑΧ: 28310 42439

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
18 Ιουνίου 1982
Οικογενειακή Κατάσταση:
Άγαμος
Επάγγελμα:
Δικηγόρος.
Σπουδές:
Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συνέχισε στις σπουδές του στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης (CUHA) από όπου απόκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο.
Παράλληλα έλαβε την τιμητική υποτροφία του ιδρύματος John Nichoplas, η οποία απονέμεται στον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia.
Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, συνέχισε την επιμόρφωση του στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του Harvard, λαμβάνοντας ειδίκευση στην τεχνική της Διαπραγμάτευσης για Δικηγόρους.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γερμανικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το 2012, σε ηλικία 30 ετών, έθεσε για πρώτη φόρα υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές και εξελέγη Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν ο νεότερος ηλικιακά Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην κοινοβουλευτική σύνθεση της περιόδου 2012 - 2015. Την ίδια περίοδο, με 226 ψήφους, εξελέγη στη τιμητική θέση του Γραμματέα της Βουλής, λαμβάνοντας τις ψήφους και την εμπιστοσύνη του ευρύτερου πολιτικού φάσματος, θέση την οποία διατήρησε ως το 2019, επανεκλεγόμενος τόσο στην ΙΣΤ όσο και στην ΙΖ κοινοβουλευτική περίοδο.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, εξελέγη για δεύτερη και τρίτη φορά, αντίστοιχα, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο. Το 2016, έγινε ο νεότερος ηλιακά βουλευτής, από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, που ορίστηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της.
Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, ενώ υπήρξε Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας και του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και της Ειδικής Επιτροπής για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών της Βουλής των Ελλήνων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες του Ρεθύμνου τον επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους στη Βουλή, για τέταρτη συνεχόμενη φορά.
Από τον Ιούλιο του 2019 ως σήμερα, διατελεί Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του προετοίμασε σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων όπως τα Θέματα Θεωρητικών Εξετάσεων και Δοκιμασιών Προσόντων και Συμπεριφοράς Υποψηφίων Οδηγών και Οδηγών, η Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης, η Διαλειτουργικότητα του Σιδηροδρομικού Συστήματος, η Ίδρυση και Λειτουργία Αεροδρομίων επί Υδάτινων Επιφανειών, τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και η Μικροκινητικότητα, η Αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η Ψηφιοποίηση Διαδικασιών του Υπουργείου όπως η Χορήγηση Προσωρινής Άδειας Οδήγησης και η Εθνική Στρατηγική για την Οδική Ασφάλεια.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης. Από το 1994 είναι μέλος της UNICEF και το 2004 ήταν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, στο οποίο διακρίθηκε ως μη επαγγελματίας αθλητής από το 1996 έως το 2009. Επίσης, είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Καλαθοσφαιριστών της Βουλής το οποίο έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ