Βουλευτές

Ανά Κοινοβουλευτική ΟμάδαΑθανάσιος Κωνσταντίνου ΠλεύρηςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθανάσιος Κωνσταντίνου Πλεύρης

Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.thanos-plevris.gr
Email:
thanosplevris@parliament.gr
Διεύθυνση:
Λεωφ. Βασ. Σοφίας 27 ΤΚ 10674, Αθήνα
Τηλ.: 210 3614415-16 και 210 3614418, Φαξ: 210 3614419

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Αθήνα, 21.05.1977.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος με δύο παιδιά.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Σπουδές:
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με τίτλο «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο» και έχει κάνει Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Η ποινική ευθύνη στην ιατρική πράξη. Έρευνα και πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο» με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο.
Ξένες γλώσσες:
Γερμανικά - Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Συμμετοχή στις Επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Συνταγματικής Αναθεώρησης, Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, Παρακολούθησης Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του και Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνεδρίασης της Ένωσης για τη Μεσόγειο.
Είναι μέλος στην κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας της Γερμανίας και αντιπρόεδρος στην κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας της Κίνας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι ιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία» (ΕΠ.ΛΟΙ.Σ.Υ.) Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες επάνω σε κλινικές δοκιμές και τα δικαιώματα των ασθενών με το πιο πρόσφατο το «Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, Νομική εκτίμηση, Δικαιώματα ασθενών, Η θέση του ιατρού, Παραδείγματα Νομολογίας». Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη 2018Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ