Βουλευτές

Ανά Κοινοβουλευτική ΟμάδαΔιονύσιος Δημητρίου ΑκτύπηςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διονύσιος Δημητρίου Ακτύπης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
d.aktypis@parliament.gr
Διεύθυνση:
Βουλής 4, 105 62, Αθήνα
Τηλ.: 210-370 6461, Fax: 210- 370 6061
Αλ. Ρώμα 1, 29100, Ζάκυνθος
Τηλ.: 26950-41407

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ο Διονύσης Ακτύπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Ορθοπεδικός ιατρός.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εργάσθηκε ως ορθοπεδικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με το βαθμό του Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Ενώ, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ορθοπεδικής Κλινικής Ζακύνθου.
Το 1997, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιατρo-κοινωνικών Προβλημάτων του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου.
Ίδρυσε μαζί με άλλους φορείς και σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Ν.Α., το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Ζακύνθου, "Η ΣΤΟΡΓΗ", κατά το έτος 1998. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, για τρεις συναπτές τριετίες.
Διετέλεσε τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Δ.Υ.Π.Ε.), εκπροσωπώντας το σύνολο των ιατρών της Περιφέρειας.
Έχει εκλεγεί για τρεις θητείες μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.). Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακυνθίων την τετραετία 2002-2006.
Το 2007 εξελέγη Δήμαρχος Ζακυνθίων και την ίδια περίοδο διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Ζακύνθου. Ενώ συμμετείχε για πολλά χρόνια σε αθλητικά σωματεία και συλλόγους.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ