Βουλευτές


Αλέξανδρος (Αλέκος) Γεωργίου Τριανταφυλλίδης ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αλέξανδρος (Αλέκος) Γεωργίου Τριανταφυλλίδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.triantafilidis.gr
Email:
alexandros@triantafilidis.gr
Διεύθυνση:
Γραφείο Θεσ/κης: Εγνατίας 76, 2ος όροφος, Τ.Κ. 54622,
τηλ. επικ.: 2310254271, φαξ: 2310254279,
Γραφείο Αθήνας: Βουλής 4, Τ.Κ. 10562, Αθήνα
τηλ. επικ. 2103706333

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.
Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος , Φιλόλογος
Σπουδές:
Eίναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος ειδικού τίτλου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας).
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Επανεξελέγη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογικού Τμήματος. Ασχολήθηκε με τα κοινά από μικρή ηλικία, χωρίς να έχει ποτέ έμμισθη θέση. Συγκεκριμένα, από την ηλικία των 21 ετών υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Γιαννιτσών, όντας υπεύθυνος του πρώτου πανελλαδικά Προγράμματος Οικολογικής Γεωργίας, ενώ υπήρξε εμπνευστής του τοπικού δημοτικού ραδιοφώνου. Από το 1989 έως και τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επιμελείτο και παρουσίαζε εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας, δελτίο ειδήσεων, ρεπορτάζ και αφιερώματα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Συνεργάστηκε επίσης ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος με εφημερίδες της πόλης, ενώ υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος του ομογενειακού ρεπορτάζ στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και για 19 μήνες εξακολουθούσε να εργάζεται άμισθα παρουσιάζοντας την εκπομπή (Απαγορευμένος) “Λαβύρινθος” από τη συχνότητα της ΕΡΤ3, αγωνιζόμενος μαζί με τους συναδέλφους του για Ελευθερία στην Ενημέρωση, Αξιοπρέπεια και Δημοκρατία, με στόχο την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία επετεύχθη στις 29 Απριλίου του 2015, με το νόμο 4324/2015.Επιστροφή