Βουλευτές


Χρήστος Παναγιώτη ΣπίρτζηςΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Χρήστος Παναγιώτη Σπίρτζης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
christospirtzis@gmail.com
Διεύθυνση:
Συγγρού 12, τηλ: 211-0127890-1

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα την 10 Μαρτίου 1969
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια
Επάγγελμα:
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Σπουδές:
Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το Σεπτέμβριο του 2015, εξελέγη Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β Περιφέρεια Αθηνών. Ακολούθως, στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε με πρωθυπουργό τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Τον Ιανουάριο του 2015 συμμετείχε στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με αρμοδιότητα τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τα Δίκτυα.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από το 1995 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Σταθερή κατεύθυνση του είναι η αξιοποίηση του παραγωγικού και επιστημονικού δυναμικού, όλων των Ελλήνων, κυρίως των νέων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας και την βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 και για δύο θητείες, διετέλεσε Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την άδεια άσκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.
Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.
Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της Μόνιμης Επιτροπής Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.
Συμμετείχε θεσμικά και ασχολήθηκε επιστημονικά για την διαμόρφωση αναπτυξιακών προτάσεων και την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, κανονιστικών πλαισίων και τεχνικών προδιαγραφών στους τομείς: Παραγωγής έργων και μελετών, σχεδιασμού και λειτουργίας συστημάτων μεταφορών, εφαρμογών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, προώθησης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων χωροταξικού σχεδιασμού, πολεοδομικής ανασυγκρότησης, ενεργειακής και στατικής αναβάθμισης κτιρίων, περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης, καινοτομίας, εκσυγχρονισμού δομών και υποδομών της Διοίκησης κ.α.
Ως Υπεύθυνος του ΤΕΕ για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.
Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.Επιστροφή